Scroll Top

Concept

Ons stalconcept is als volgt: Wij bieden een Paddock van ruim 1300m2 aan. Op deze paddock zijn diverse voerplekken welke 24/7 gevuld zijn met onbeperkt ruwvoer. De voederplaatsen zijn op bestrating (incl. putten) zodat er niet gesmeerd wordt met zand, dit om zandkoliek te beperken en verstopte paddocks te voorkomen. Meer over ons stalconcept lees (en zie!) je hieronder.

Onze ruime buitenpaddock

In de inloop hangen 2 automatische waterbakken welke zijn aangesloten op de centrale waterleiding, zodat er altijd vers drinkwater voor de paarden aanwezig is.

Daarnaast is er een schuilstal van 6 bij 21 meter, met meerdere doorgangen naar de paddock. Op deze manier kunnen de paarden minder snel in een hoek gedrukt worden door een ander paard en kunnen zij altijd zelf kiezen of zij binnen op buiten willen staan. Ook is er aan de andere kant van ons erf een groot afdak in een hoek (uit de wind) waar slowfeeders onder staan. Zo kunnen de paarden lekker rond lopen en op meerdere plekken eten.

Onze paarden lopen het jaar rond 24/7 buiten. er zijn 5 boxen aanwezig, deze kunnen extra bij gehuurd worden, zo kun je er als eigenaar zelf voor kiezen of je paard ’s nachts op stal gaat of lekker buiten blijft.

Onbeperkt ruwvoer in onze inloopstal

In de paddock lopen de paarden in groepsverband. Echter ben ik er geen voorstander van om een nieuw paard in een huidige groep te plaatsen omdat dit vaak voor onrust en (kleine) verwondingen zorgt die in mijn ogen niet nodig zijn. Daarom zetten wij een deel van de paddock af op het moment dat er een nieuw paard bij komt. Zo kunnen de paarden rustig aan elkaar wennen. Pas zodra er duidelijk rust ontstaat, ook tijdens de voermomenten, ga ik met de eigenaar in overleg of het misschien tijd wordt om op een rustig moment de draad weg te halen. De eigenaar mag hier ook bij aanwezig zijn en ook de huidige pensiongroep wordt hier van op de hoogte gehouden. Een nieuw paard krijgt alle tijd die hij of zij nodig heeft om te wennen op de nieuwe locatie! Sommige paarden zullen binnen een week in de groep kunnen andere zullen hier langer voor nodig hebben. Ook het feit dat er onbeperkt ruwvoer aangeboden wordt zorgt ervoor dat er sneller een stabiele kudde ontstaat, hierdoor hebben de paarden namelijk geen honger en zullen minder snel gaan vechten met een nieuwkomer in de groep.

Wij voeren geen krachtvoer, wel bieden wij voertonnen aan waar je je eigen krachtvoer in kunt opslaan, deze kun je dan na je training zelf aan je paard voeren op de buiten poetsplaats. Er wordt nooit op de paddock krachtvoer gevoerd, om onrust te voorkomen. Moet je paard elke dag een bepaald supplement of medicatie nodig hebben, laat dit dan weten, dit is in overleg gewoon mogelijk. Wanneer je over een eigen box beschikt, dan kan er krachtvoer klaargezet worden.

In overleg is er bij ons op stal veel mogelijk, heb je andere wensen dan zijn wij altijd bereid samen naar een oplossing te zoeken binnen onze mogelijkheden! Kom dus gerust bij ons om de mogelijkheden te bespreken.

Eigen hoefsmid en dierenarts zijn toegestaan, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van de standaard hoefsmid van Pluis Stables.

De lessen op Pluis Stables worden gegeven door Nadine zelf.

Ook organiseren wij regelmatig leuke clinics en andere activiteiten!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.