Scroll Top

Trainingen

~Nadine & Pluis

Het is bij Pluis Stables ook mogelijk om trainingen en lessen te volgen. Nadine Borsboom heeft ruime ervaring met Clickertraining en gedragsproblemen bij paarden. Uiteraard is het ook mogelijk om zonder de clickertraining bij ons te komen lessen of voor training, neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Nadine gaat in alle rust met de paarden om en legt op een rustige manier uit wat er van het paard verwacht word, door deze samenwerking (en indien gewenst met behulp van de clicker) op de juiste manier te communiceren is het voor een paard al snel duidelijk wat er van hem of haar verwacht word en bereik je op een redelijk kort tijdsvlak al snel een mooi resultaat. Elk paard heeft zijn eigen leertempo en ook zijn eigen verleden, er is dus vooraf nooit te voorspellen hoelang een trainingsperiode zal duren.

Nadine volgt momenteel de basis instructeursopleiding bij de NCSAH en heeft tijdens deze opleiding inmiddels haar Orun 2 behaald. Op deze manier wil zij zichzelf blijven ontwikkelen en verbeteren.

Clickertraining & gedragsproblemen:

Door een paard te trainen met behulp van de clicker kun je heel precies een beloning uitvoeren op het juiste moment. Ook wanneer het paard net buiten jou bereik staat. Door op het juiste moment te belonen en dit te herhalen gaat je paard de training snel als prettig ervaren en zijn best doen om het goed te doen. Paarden hebben namelijk van nature de aanleg om te willen “Pleasen”, ze doen het graag goed, wanneer een paard verkeerd begrepen word of op verkeerde momenten beloond word(dit kan ook al 2 seconde te laat wezen), leren wij onze paarden eigenlijk zelf verkeerd gedrag aan. Hierdoor ontstaat vaak “probleem”gedrag, dit ontstaat uit onbegrip, een dominant paard met onzekere/onervaren ruiter/eigenaar of een trauma uit het verleden.

Doormiddel van een clicker toe te voegen aan de training, start je samen iets “nieuws” op en kun je jou paard op een positieve manier omscholen tot weer een fijn en gehoorzaam trainingspaard, ook kun je clickertraining toepassen bij een jong paard wat alles nog moet leren.

~ Clicker training.

Clickertraining start je altijd op aan de hand met grondwerk. Wanneer dit goed bevestigd is kun je dit voor veel meer gebruiken, denk aan trailerladen, vrijheidsdressuur, ongewenst gedrag afleren en zelfs onder het zadel trainen.

~Steigeren op Commando

Nu hoor ik je denken, heb ik dan altijd een clicker nodig?

Nee, zodra een paard iets goed aangeleerd heeft, kun je dit later in de trainingen uitbouwen zonder clicker.

~Spaanse pas

De Lessen:

Het is mogelijk om bij Nadine Borsboom lessen te volgen m.b.t. clickertraining, gedragsproblemen, trailerlaad problemen of Basis Dressuur en grondwerk. Dit is mogelijk bij Pluis Stables op locatie of op jouw eigen locatie, ook is het mogelijk om jou paard (tijdelijk) intern in training te zetten. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

~Copyright: Rianne van Erp

Jouw paard (tijdelijk) intern bij Pluis Stables:

Er zijn verschillende redenen om je paard bij ons intern in training te willen zetten. Denk hierbij aan;

  • Je loopt in de training of in de omgang tegen problemen aan en je komt er zelf niet meer uit, elke dag met je paard is een gevecht.
  • Je bent zwanger en wilt graag dat je paard verder doorgetraind word
  • Je gaat naar het buitenland en je wilt je paard verder doorgetraind hebben
  • Je paard moet doorgereden worden onder het zadel (t/m L2 dressuur)
  • Je wilt je paard in de verkoop, maar moet eerst doorgereden worden of weer op conditie getraind worden.
  • Je hebt een jong paard en wilt dat deze op een vriendelijke en rustige manier opgevoed en beleerd word zodat jij er straks een rustig en fijn rijpaard aan overhoud.
  • Je paard moet verkeersmak gemaakt worden of leren dat hij ook van het erf af kan zonder in paniek te raken.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.